Tysta sidor

"Målgruppen är personer med läs- och skrivsvårigheter, personer med nedsatt syn, dyslektiker och invandrare", menar dom på Vasa Centralsjukhus gällande deras talsyntetisator på webbsidorna, enligt HBL.

Men är man, till råga på det som beskrivs ovan, Apple-skadad eller annars har nedsatt Windows-förmåga hör man ej till målgruppen, tydligen. Och det är ju helt enkelt fel. Orättvist, skulle jag våga påstå.

Kommentarer

Swana sa…
Alltså vad väntar du dig? Finnairs alla sidor fungerar inte om du inte använder IE, Skatteverket fungerar bara med IE, vad annat har jag reagerat för på sistone? Skit du i allt annat än Winshit och Eploder. Ju.
Nikke sa…
Kanske det är värt att kontakta Tekninen Tuki.
pni sa…
Hehe. Via Tekninen Tuki hittade jag sidan ReadSpeaker på Finlandssvenska, där sidans innehåll läses upp (himmel, det fungerar på Mac!) med en finsk talsyntetisator. Dagens roligaste, eventuellt.
pni sa…
(läses upp när man trycker på "Lue"-pratbubblan upp till höger)
Swana sa…
Min kollega här bakom (modersmålslärare) sade "voi vittu". :)
Bäst var Just-it:s adress, kaksikaksiyksinollanolla Mariehamn. Otch!
Swana sa…
Men om man klickar på "Talsyntesen Emil" så fungerar det helt ok, man skall inte välja "Lue".
pni sa…
Emil är inte lika kul.
jkk sa…
Nå, borde ingen försvara invandrare? Här jämställs de med personer med läs- och skrivsvårigheter, personer med nedsatt syn och dyslektiker. Menar du ännu att de kan vara Apple-skadade? Hur säger man i västnyland?: "Nu hinner det till" :-)
pni sa…
Apple-skada och nedsatt Windows-förmåga är en teknisk grej och de är inte relaterade till innehåll... om det var det du jkk menade?