Gratis tips till musikindustrin

Alltså.

Jag vill ha allt Opeth någonsin gjort. Är ju nog fan så välgjord musik.

Men.

Jag vill inte ha Mikael Åkerfeldts örö (finns det ett ord för örö i vattusvenskan? Eller är de anglifierade och säger "grunt" där över viken?).

Jag är definitivt ingen vän av örö. Örö suger liksom. Tycker inte ens lite örö passar in som någotslags effekt. Så nu ger jag en vink åt skivbolag: När de i dessa moderna tider har så svårt med folk som suger ner musik varför inte ge ut all musik som DVD-A så att vi slutanvändare får det som någotlags masterkopia? Hänger ni med? På en DVD skulle rymmas musiken så att varje instrument och sång har ett eget spår och så fick man själv mixa till den version man vill höra. Då kunde jag tex få min Opeth så att jag kan skippa denna förbenade örö.

Och tänk då när alla har sin egna version hur lustigt det skulle vara jämföra dem. Artisterna kunde utlösa en massa tävlingar och ingen kunde ladda ner en rätta mixen, för någon sådan finns inte. Där ni.

Kommentarer

pni sa…
Du menar att Opeth borde göra samma som Nine Inch Nails redan håller på med? Radiohead höll ju på med motsvarande.
Swana sa…
Sidu jo. Exakt så där.
llaurén sa…
Och sidu, Steve Wilson oxå. Tack för ipod-linken till pni, förresten :)
jny sa…
Ids inga nu, inga! Eller vad menar du med örö förresten? Syftar du på örr-örr? Det finns bra örr-örr också. Ayreon / The Human Equation / Day Sixteen, har suveränt örr-örr som börjar vid 4 minuter och 20 sekunders ungefär.
llaurén sa…
@jny: Du menar Devin Townsend? Han låter väl något närmare BUÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGGJJJJJHHHHHH än "örr"? Lite sådär som mina ungar när de är övertygade om at pappa har fel (och klockan är efter läggdags).
Swana sa…
Örö, eller nu örr om ni vill, kan gå med på det är detta jävla oljud som låter som om man rapade (inte rappade) samtidigt som man sjöng. Och ja, Arjen har använt sig av örö, just Mikael Åkerfeldt örrar på Human equation samt någon holländsk örrare örrar som "Döden" på Into the electric castle. Och båda kunde jag klara mig utan. Har inget till övers för örö. Smaken är som baken. Jag gillar inte.