Konsertfotograferingsutrustning för icke-ackrediterade

Vi har skrivit här (och annorstädes) förr om konsertarrangerares policy att inte tillåta kameror som ser alltför professionella ut till konserter. Vi är alla rörande eniga om att policyn, åtminstone från vårt perspektiv, suger älg. De två lösningarna är dels att man propagerar för ändring av politiken i artisternas och arrangörers riktning, och att man tills ändring skett, skaffar en mindre kamera.

Och då kommer vi till dagens fråga. Vad skulle vara en vettig kamera som ser tillräckligt oproffsig ut. Jag är själv en Canonist, så en Powershot skulle antagligen vara nåt i den riktningen.

Krav är tillräcklig ljuskänslighet, nog med zoom, optisk bildstabilisator, möjlighet att absolut säkert ta bild utan blixt. Ja, och så ett oproffsigt utseende :) Däri är Powershot SX10 samt S5 tyvärr lite i riskzonen...

Kommentarer

llaurén sa…
Inget dåligt förslag. En egenskap man kanske ännu kunde uppskatta är att man kan vrida på LCD:n, vilket G10:an inte gör (mer än en gång). Jag tog en hel del bider med kameran i vädret på Marillion Weekend och det klarar jag bara om jag använder displayen som monitor.

Men alltid finns det något till som man så skulle villa ha...
Nikke sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.