Tallefjanten

Något av det roligaste som finns på nätet - åtminstone för en språknörd som jag - är de nästan 150 olika stilversioner av barnvisan Ekorrn satt i granen. Sajten har funnits flera år och det är fritt fram för vem som helst att bidra med sin egen version av Ekorrn.

Här ett par av mina favoriter för tillfället:

2. Ungt
Å Ekorrn ba' satt där liksom, och ba' Öööh! Skala kottar! typ, och så småungarna då, ba' Ööööh! liksom, å han ba' tjoff! liksom, ba' iväg på en gren eller nå't, och se'n ba' däänngg!! Benet ba' rakt på grenen typ, och hela jävla svansen, samma grej, ba' tjong! typ.

67. Kontaktannons
Bek. önskas av handikappad naturintresserad vegetarian. Barn är ett hinder. Svar till "Överlevde hoppet - lever nu på hoppet".

79. Damtidning
All har väl någon gång känt. Att det vore skönt att skala en kotte? Men det anses ju inte vara riktigt rätt! Och vad skulle dina vänner säga om de fick reda på det?
Margit Sjöstrand, psykolog, 39, med 12 års efarenhet i kott-skalnings-frågor. Och generell skalning säger: "Det är alls inget fel att skala en kotte då och då när andan faller på!" "Endast i undantagsfall händer det att skalning leder till något negativt. Och även då kan man vända det till något positivt!" Som ett exempel nämner Margit en Ekorre (fingerat namn) som skadade sin svans när hon skalade en kotte efter att ha blivit störd av några grannbarn som hade tagit sig in i bostaden utan lov när deras föräldrar som inte skaffat barnvakt var ute på bio. "Trotts detta fortsatte Ekorren med kottskalning till en sent framskriden ålder. Och episoden med svansen blev mer en källa till stimulerande experimenterande."
Så, hallå! Sluta oroa dig! För vad dina vänner tycker. Och gör det du vill. För ingen annan kan ju veta bättre än dig. Vad som är bäst för just dig! Titta bara på Gillan Brunholm. Programledare på TV8. Hon sticker inte under stol med att hon skalar en kotte. Minst en gång i veckan!

Kommentarer

pni sa…
Bellman (nr. 53) är prima

Movitz! Ser Du icke Ekorr'n skala?
Kvickt sin Kotta, full med vin.
Barnen tjutom, Klockan slår! Ur vägen Grankottar, Tallkvistar,
Kottmånglare! Courage, Monsieur! Hopp till Thallegreen!
Hvad säges? Lustigt! Movitz, stöt ditt lilla Ben!
Och Svansen lång och söter!