Grymt grymt

Om influenssan kallas svininfluenssa (senare H1N1) hur kommer det sig att den först nu har påträffats hos svin?

Kommentarer

jny sa…
Vaddå först nu? Den har ju varit känd bland svin redan länge. Kolla in t.ex.

http://en.wikipedia.org/wiki/Swine_influenza

http://bit.ly/Kt4vu
Swana sa…
Dessutom har ju den ifrågavarande mutationen drag av fågelinfluensa i sig också. Så svininfluensa i detta fall är verkligen missvisande. Håller nästan för "mexikanska influensan".
pni sa…
jny: jag refererar till HBL som skriver "Den nya svininfluensan har för första gången påträffats hos svin."Jag hade på något sätt antagit, att om en människa blir smittad av svin, är det svin som har sjukdomen först.

swana: varför inte "Finska Influensan", då skulle vi synas lite mera i rubrikerna :)
Anna sa…
Och eftersom svin inte är kosher så kan kan inte tala om svininfluensa i Israel... http://www.haaretz.com/hasen/spages/1081515.html
Swana sa…
Och varifrån månne HBL hade tagit den uppgiften? Enligt senaste så de enda svinen man vet haft smittan (med just den här mutationen av viruset) är på en gård i Kanada och de har blivit smittade av sin husse som varit i Mexico. Man TROR att allt började med svin i Mexico någonstans men finns inga bevis. Virusmodellen H1N1 är däremot vanligt bland svin, så därför denna misstanke. Och israelerna lika knäppa som egypterna som nu tar livet av alla svin i hela landet för att någon hittat på kalla den här lilla saken för svininfluensa.
pni sa…
Swana: Nyheten underskriven "FNB-AFP", så därifrån har HBL tagit den uppgiften, eller egentligen väl bara upprepat det andra säger (vilket är precis det du talar om: Kanadensiska svin som troligen fått sin smitta via bonden som besökte Mexiko).