Ricoh GXR

Jag har ibland drömt om en digitalkamera som skulle ha utbytbar sensor. Nu visar det sig att Ricoh har gjort en sådan, fast det egentligen är så att när man byter lins så byter man också sensor eftersom de tu är, som man säger, ett (troligen för att minimera mängden damm och skit som annars skulle hamna på sensorn). Intressant koncept.

Läs mera på Digital Photography Review (som bilden nedanom är knyckt från).

Kommentarer

Swana sa…
Och märk väl att kameran ju då inte har utbytbara linser, dvs enligt de flesta konsertarrangörer är det inte en professionell kamera, du får in den på deras keikkor!
pni sa…
Skulle man ju tro, men eftersom det är mannen vid dörren som bestämmer vilken kamera är "professionell" och vilken inte är, skulle jag inte lita på att man kommer in med Ricohen i fråga.
jny sa…
@swana om du skaffar en sådän där kamera bara för konsertfotografering lovar jag att göra dig en hardcore t-skjorta!
Swana sa…
jny: inte jag som försökt få in kameror större än min lägenhet på konserter. Du får söka de ansvariga för det bland andra bloggande fotografer... Eller fotograferade bloggare...
Lext sa…
Det är inte mycket som är nytt under solen...

http://www.dpreview.com/articles/photokina2006/Pentax/IMG_0410.jpg

...men konceptet är ju inte det minsta sämre för det.

Nu saknas emellertid framförallt en "interchangeable unit" med tilt/shift-möjlighet och adaptrar för åtminstone de allra flesta manuellt fokuserade 24x36-objektiv.

Om inte Ricoh gör en sådan, så gör jag det... ;-)