Google...

Var just på ett seminarium, eller konferens. Annars ganska tråkigt, inget nytt och så förutom: Två olika personer använde ordet Google som synonym till Internet! Aldrig hört tidigare. Är detta något nytt? Alltså den ena skulle "lägga upp en fil" på google, den andra skulle på "google hämta data". Någon hört något liknande? Har Google blivit så stort att hela nätet är google nuförtiden?

Kommentarer

Niki sa…
Så dumt, alla borde ju veta att WWW är Internet!

:-)
pni sa…
Enligt vissa finns det internet och därtill skillt Google, som troligen existerar liksom på något sätt utanför internet.

Google är konkret, det finns något man kan peka på och säga "detta är Google", du kan inte peka ut internet, den är abstrakt och att tänka abstrakt är svårt när man inte vet hur det hela fungerar.

Du har Swana stött på samma människotyp som den som, för att spara utrymme på hårdskivan, sparade alla filer på arbetsbordet (då är ju filerna helt tydligt utanför hårdskivan, sidu): Det är Gemene Man. Personen som inte vet eller bryr sig om hur saker och ting fungerar.

När teknologin fungerar, utan att Gemene Man behöver fundera på hur den fungerar, att det går att lägga upp en fil eller hämta data, är det så som det skall vara.

Men terminologin blir ju vad det sedan blir. Som när människor säger sig zooma, när dom tar bilder, fast de skärper. Terminologi schmerminologi, bara det fungerar.

Och Google, vet vi ju, är en browser.