Singel

Heh. På Spotify räknas Transatlantics Bridge Across Forever som en singel. Den har ju bara fyra låtar.

en skärmdump från spotify

Kommentarer

llaurén sa…
Ännu har inte The Whirlwind dykt in, men eftersom skivan bara har ett spår...

Mike Oldfield's enkelspåriga (hah) Amarok är däremot listat som ett album. Men inte vet jag riktigt hur de räknar. Dune av Klaus Schulze har tre spår (á 20 minuter) och är en singel. Två andra skivor med 5 och 6 spår av samma karl är oxå listade som singlar.

Och nej, jag är inte dess mer förkorvad i Schulze, jag hade bara vagt för mej att han hade långa spår på sina skivor. Picasso geht spatzieren (120 min) är tydligen inte på Spotify.

Relaterad länk: lista av långa proggspår på DPRP. KS har tio placeringar bland de 30 längsta. Vilket bleknar i jämförelse med listan Can you spare a minute där vinnarspåret går på 1.6 miljoner år. Vilket förståss är bluff och båg eftersom snutten inte spelats in. Ännu.

Om det nu ska vara nån kredit för att ha långa spår.
pni sa…
Jag tror att The Whirlwind kommer att synas på Spotify som The Incident: i bitar.

Incidenten fanns nämligen tidigare som en lång låt på 55 minuter, samt samtidigt som fjorton enskilda låtar, vilket var prima eftersom Soptify inte kan spela musik utan hack mellan låtarna.

Men så försvann den långa låten och kvar blev bitarna (som naturligtvis ger mera möjligheter att skuffa in reklamer mitt i skivan [när månne försvinner ordet 'skiva' som benämning för en samling låtar?]).

Gazpachos Night är också listad som singel (fem låtar, 60 minuter).