Proge + nördnostalgi



Prima vara. Vill man höra hela skivan kan man antingen lyssna igenom denna YouTube spellista eller suga ner allt som mp3or i ett zippaket.

Kommentarer

Swana sa…
Otroligt.
Och måste nog säga nördnivån i mig är ganska låg, fanns nog ingen i min bekantskapskrets som hade en dator när jag var i snorvalpsåldern. Det här är liksom inte min melodi alls... Vi gjorde illa ute i naturen medan storstadsborna i Sibbo tydligen lekte med sina mojänger... :)
pni sa…
Hehe, det ante mig att du inte skulle digga :)

Men ack så annorlunda var livet i 80-talets högteknologiska Sibbo jämfört med Kyrsälänejden. Om inte precis varenda unge hade en egen dator, så var det ju inte långt ifrån. Kommunen var känd landet över för flest datamaskiner per person. Kommunaldirektören besökte personligen varenda en kotte som fyllde minst 10 och högst 14 under ifrågavarande årtionde och donerade en dator åt födelsedagsbarnet. Och inte vilken dator som helst: Man hade flera att välja ifrån. Jag valde Commodore 64, jny tog sig en ZX Spectrum (jag anar det hade något att göra med dom där gummiknapparna).

Desvärre hämtade 90-talet med sig recessionen och bonderevolten som ledde till jobrukarväldet, som i sin tur fick välfärdskommunen Sibbo att rasa ihop. Gåvodatamaskinerna samlades tillbaka av traktortrupperna, detta enligt kommunfullmäktiges order. De digitala underverken antingen såldes till närliggande kommuner för underpris eller brändes för att värma högstadiets gymnastiksal vintern 1992 när paipisrebellerna lyckats få halt på vedtransporterna för en längre tid. Framtidens Sibbo fanns ej mer och... nå, nu har Helsingfors börjat gnaga Sibbo åt sig bit för bit.

Men det var kul med datamaskinerna så länge det varade. Själv hade jag flytt bonderevolten till Österbotten, men fick de senaste nyheterna levererat åt mig via brevduvor och vildminkar flera gånger om året.

Tyvärr jag kan inte återvända till Sibbo under de nuvarande omständigheterna. Kan inte berätta mera, eller ens säga var jag befinner mig. Det finns spioner över allt.

Over and out.