Transatlantic live

Wohow!

Bevistade nu i somras festivalen High Voltage i London. Var nöjd för det mesta. Intressant se ELP på deras första gig på 15 år, trots att gubbarna nog blivit ordentligt gubbiga. Sedan förstås synd det inte blev något av en av de artister jag själv såg mest fram emot: Heaven and Hell med Dio. Den gubben gick ju och dog i maj... Såg Joe Bonamassa för några år sedan i Roskilde, skitbra liveartist, så det drog. Opeth alltid roligt se fast de nog snart kunde skippa det där jäkla gurglandet. Pendragon, Marillion, Focus och Steve Hackett var sevärda.

Det som mest störde på den här festivalen var nog att de hade för många artister! Två dagar, tre scener från ca kl 12 till 23, och vi talar om 36 band. Betyder under timmen i medeltal för varje, speciellt med lite råddande mellan banden. Så blev allt för korta gig per band.

Ett band vi speciellt åkte till London för var Transatlantic. Tur nog var de sista på Progescenen på lördag kväll och sket fullständigt i att deras tid var ute eftersom ZZ top inte ens börjat på stora scen. Men trots det blev det ju nog en väldigt kort konsert med dem. De drog ju normalt över tre timmars keikkor på Whilrd touren i våras. Så 1½ timme var ju i kortaste laget. Blev väl tre låtar om jag minns rätt. :)


Så wohow! De kommer ge ut den touren som live! Största delen inspelad på Sheperd's Bush i London i maj. Och som sagt över tre timmars keikka, dvs ryms inte på en DVD. Och bäst av allt där är deras avslutning på High Voltage med som extra! Med Steve Hackett som gäst. Höstens album att se fram emot!




Kommentarer

pni sa…
Eller var det kanske bara två låtar dom spelade på High Voltage: The Whirlwind och The Return of the Giant Hogweed incl. Hackett? Hur som helst, liveskivan är något att se fram emot.
Swana sa…
Var det jag satt och funderade på. Spelade de något annat också? Fick en känsla där var något mellan Whirlwind och Jättens återkomst. Inte säker.
pni sa…
Jag tycker det inte var annat än virvelvinden och lokasläktet.
Swana sa…
Borde man sätta in grupprebeställning precis som för virvelvinden? Är ju till salu nu.
pni sa…
Ta en 3CD version åt mig, tack.
Swana sa…
Ok.
Någon annan?
Llauren? Bibba? Nicke? Anybody out there? :)
pni sa…
Jag tror att det inte är så många som följer med kommentarerna här.
Swana sa…
Nää, gissade lite det. Är liten test det här faktiskt. Tror nog vi är ganska ensamma här...
pni sa…
I kommentarerna. Juttuna läses nog av flera, enligt analytiken.
Nikke sa…
Nu följer det flera med kommentarerna också, men lite i eftertåget. Men det gör inget, skulle nog inte ha kommit med i beställningen anyway. Men tack för erbjudandet.
jny sa…
Nog läser jag också nu och då.